top of page

Parteneri
Media

Câteva selecții din aparițiile noastre în presa scrisa/ on-line

Găzduit în sala mare a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, concertul ce a dat startul turneului “Timeless Mood” a avut loc, pe 27 octombrie, în prezenţa doamnei Ministru al Culturii Raluca Turcan şi a unui public numeros, dornic să îşi înceapă călătoria prin istoria muzicii. Noţiunile introductive oferite de Radu Petrovici, fondatorul orchestrei în deschiderea concertului au trasat contextul pentru o experienţă muzicală unică. Iar farmecul şi virtuozitatea doamnei capel maestru ce coordonează orchestra şi interacţionează cu spectatorii, au dat publicului acel plus de apropiere şi savoare specific Orchestrei de salon. 

Timeless Mood.jpg

“Timeless Mood” – povestea ce a purtat publicul din 5 oraşe, prin istoria muzicii, din vremea seratelor regale până în anii ˮ80, prin acordurile unicei orchestre de salon din România, a ajuns la final pe scena Sălii Patria din Braşov. MH Orchestra duce astfel mai departe, cu succes, o tradiţie de un secol începută în casele regale, continuată în sălile de bal şi dusă până în selectele spaţii de café-concert vieneze şi austriece din zilele noastre.

Radu Petrovici, fondator MH Orchestra declară: “mulţumim publicului ce ni s-a alăturat în acest voiaj muzical şi a descoperit ce elemente particularizează orchestra de salon de cea simfonică, pornind de la structură şi orchestraţii până la prezenţa capel maestrului – un liant între orchestra – pe care o coordonează cu vioara în mână.”

Pitesti-8-1024x683.jpg

sibiunews.net

Radu Petrovici, inspiratul fondator al M.H. Salon Orchestra, a adus marți seară, la Sibiu concertul Timeless Mood, un spectacol DE VIS…, parte a unui grandios proiect în care muzica de salon şi armoniile pop-rock, se întâlnesc într-o experienţă emoționantă, cuceritoare… genul acela de concert care vășește și își face sufletul să danseze… chair și după ultimul… Bis.

Frumos, armonic, de neuitat!

Melanjul de genuri muzicale creează  un univers, un tot integru, armonic, distins, lucrat în „cheia sol” a virtuozității,de la voci, la viori, clarinet, pian, percuție… totul minunat, totul „dichisit”,  în interpretarea inedită a M.H. Orchestra, unica orchestră de salon din România.

MH Salon orchestra? Dovadă vie că… „Muzica e o revelaţie mai înaltă decât toată înţelepciunea şi filosofia la un loc”,cum spunea Beethoven.

Mh Orchestra 2_edited.jpg

prahovabussines.ro

Radu Petrovici, fondatorul M.H. Orchestra, a adus miercuri seară, la Filarmonica ploieșteană concertul Timeless Mood, un spectacol feeric, parte a unui grandios și inspirat proiect în care muzica de salon şi armoniile pop-rock, se întâlnesc într-o frumoasă experienţă cuceritoare… genul acela de concert care stârnește ropote de aplauze și ridică sala în picioare și… de la care n-a mai vrea să pleci.

MH Orchestra.jpg

ziarobiectiv.ro

CAFÉ-CONCERT – MUZICA IUBIRII, un concert de excepție, împletește talentul instrumentiștilor orchestrei cu aranjamente unice ale compozițiilor muzicale clasice consacrate.

Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate din repertoriul național și internațional de operă, operetă și musical, iar solistul serii este binecunoscutul tenor Florin BUDNARU.

Cu o experienţă scenic vastă, MH Orchestra este singura orchestră de salon profesionistă din țară care respectă etalonul ce se regăsea în saloane civile și sălile de bal între anii 1880 – 1950.

filarmonica-750x430.jpg

zilesinopti.ro

O frumoasă filă din istoria muzicii revine în atenţia publicului prin intermediul concertelor SALON SESSIONS, programate pe 24 şi 25  septembrie 2022, în Parcul Drumul Taberei din Capitală. Cele două evenimente susţinute de MH Orchestra, singura orchestră de salon din România, vor începe la ora 18.00, iar intrarea va fi liberă. Valsuri, polci și îndrăgite arii din opere și operete celebre, dar şi pasaje de referinţă din musicaluri de mare succes vor fi prezentate publicului în reorchestrații specifice orchestrei de salon.

MH Orchestra zile&nopti.jpg

La inițiativa G-ral Bartolomeu Constantin Savoiu, Radu Petrovici, fondatorul Orchestrei Maestrul Hiram, a înființat Asociația Maestrul Hiram pentru a promova muzica de calitate. Maestrul Hiram Orchestra redeschide o frumoasă filă din istoria muzicii în atenţia publicului prin intermediul concertul „Cafe-Concert si operetă , muzica iubirii” din data de 19 februarie în Sala Teatrului National de Opereta și Musical ”Ion Dacian”.

luxury.JPG

Un avantaj deosebit: în perioada 1880-1950, un număr mare de lucrări din Germania au fost rescrise pentru orchestra de salon, iar altele au fost nou compuse de compozitori. Deoarece nicio orchestră nu mai cântă în această formulă, publicul orchestrei Maester Hiram poate auzi numeroase lucrări uitate care nu mai sunt cântate în altă parte! Accentul principal al repertoriului este pe compozitorii relevanți perioadei 1880-1950, cum ar fi Paul LinckeJoe RixnerHelmut Ritter, Hans Zander, Willi Richards, Hand Bund, etc.

13409aea-6987-4918-9872-398d0f595b31.jpg

Cu o experienţă scenic vastă, MH Orchestra este singura orchestră de salon profesionistă din țară care respectă etalonul ce se regăsea în saloane civile și sălile de bal între anii 1880 - 1950. Formula ce va performa în cadrul SALON SESSIONS va include 14 tineri muzicieni profesioniști, majoritatea deja colaboratori ai unor importante filarmonici din țară.

Radio Romania Muzical.jpg

”Cafe concert și operetă, muzica iubirii”

Orchestra de salon „Maestrul Hiram” este un proiect care vrea să aducă în lumină ambientul muzicii de salon, piese sau arii din genuri muzicale precum cafe concert și operetă, redeschizând o filă din istoria muzicii unde orchestrele de acest gen au atins maximul de popularitate în Europa secolului al XIX-lea. Tradiția seculară a muzicii de salon, menținută în țări ca Germania, Austria și Elveția este reintrodusă odată cu acest proiect în circuitul cultural românesc prin lucrări autentice, orchestrate pentru ansambluri de gen.

Soliști vocali:

Oana Șerban
Florin Budnaru

IMG_9917 Anca Coleasa.jpg
bottom of page