Despre Noi
Singura orchestră de salon profesionistă din țară, care respectă etalonul ce se regăsea în saloanele civile și sălile de bal intre anii 1880 - 1950.
În funcție de programul concertului, instrumentele sunt folosite în diferite combinații. Caracteristica specială a acestei configurații este pianul.
În timp ce pianul nu mai este folosit în orchestrele mari, orchestra Master Hiram îl susține ca un covor sonor pe care celelalte instrumente se pot „așeza”, creând astfel volumul sonor al unei mari orchestre.
Orchestra Maester Hiram menține tradiția genului pe cale de dispariție, a marilor orchestre de salon din Berlin și cântă într-o formulă originală.
Un avantaj deosebit: în perioada 1880-1950, un număr mare de lucrări din Germania au fost rescrise pentru orchestra de salon, iar altele au fost nou compuse de compozitori. Deoarece nicio orchestră nu mai cântă în această formulă, publicul orchestrei Maester Hiram poate auzi numeroase lucrări uitate care nu mai sunt cântate în altă parte! Accentul principal al repertoriului este pe compozitorii relevanți perioadei 1880-1950, cum ar fi Paul Lincke, Joe Rixner, Hans Zander, Helmut Ritter, Willi Richards, Hand Bund ,etc.
Conștientă de tradiție, dar în același timp orientată spre viitor Orchestra Maester Hiram are un repertoriu vast, cu aproximativ 600 de piese din toate stilurile, de la baroc până la modern inclusiv și muzică românească. Ascultătorii se pot bucura de transcripții și aranjamente special concepute pentru orchestra de salon, datorită cărora multe lucrări scrise pentru marile orchestre simfonice pot fi interpretate și de acest ansamblu mai mic. Fie că vorbim de uverturi de Richard Wagner, simfonia a 6-a de Piotr Ceaikovski, operete și opere, valsuri sau polci, concertele Orchestrei Maester Hiram au câte ceva pentru fiecare iubitor de muzică!
Radu Petrovici - Președinte Asociația M.H. Orchestra
S-a născut într-o familie de muzicieni unde a început sa studieze contrabasul cu tatăl sau Petrovici Gheorghe.
A absolvit în 1996 liceul de muzica "Dinu Lipatti" din București unde mai târziu în anul 1998 a revenit ca profesor la catedra de contrabas.
Universitatea Națională de Muzica din București a absolvit-o în 2002 sub îndrumarea profesorului Tomasz Stefan secția Interpretare Instrumentala Contrabas.
Încă din facultate a început sa colaboreze cu orchestrele mari din București. În 2003 ,s-a stabilit în Germania, făcând parte din orchestra Kuorchester-Badwildbad pana în 2015 când a revenit în tara și s-a angajat ca șef partida contrabas în cadrul orchestrei Teatrului Național de Opereta.
La inițiativa G-ral Bartolomeu Constantin Savoiu, a înființat Asociația Maestrul Hiram pentru a promova muzica de calitate.
Un proiect care vrea să aducă în lumină ambientul muzicii de salon și pe scenele din România. Muzica clasică orchestrată pentru formațiile muzicale de salon, au adus un plus aerului aristocrat din sălile de bal și saloane, unde a atins apogeul popularității în Europa secolului 19. MHO vine cu un repertoriu bogat și variat, special orchestrat pentru ansamblul de gen, fiind interpretat de instrumentiști profesioniști din București.