top of page

Parteneri
Media

Câteva selecții din aparițiile noastre în presa scrisa/ on-line

CAFÉ-CONCERT – MUZICA IUBIRII, un concert de excepție, împletește talentul instrumentiștilor orchestrei cu aranjamente unice ale compozițiilor muzicale clasice consacrate.

Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate din repertoriul național și internațional de operă, operetă și musical, iar solistul serii este binecunoscutul tenor Florin BUDNARU.

Cu o experienţă scenic vastă, MH Orchestra este singura orchestră de salon profesionistă din țară care respectă etalonul ce se regăsea în saloane civile și sălile de bal între anii 1880 – 1950.

filarmonica-750x430.jpg

O frumoasă filă din istoria muzicii revine în atenţia publicului prin intermediul concertelor SALON SESSIONS, programate pe 24 şi 25  septembrie 2022, în Parcul Drumul Taberei din Capitală. Cele două evenimente susţinute de MH Orchestra, singura orchestră de salon din România, vor începe la ora 18.00, iar intrarea va fi liberă. Valsuri, polci și îndrăgite arii din opere și operete celebre, dar şi pasaje de referinţă din musicaluri de mare succes vor fi prezentate publicului în reorchestrații specifice orchestrei de salon.

MH Orchestra zile&nopti.jpg

La inițiativa G-ral Bartolomeu Constantin Savoiu, Radu Petrovici, fondatorul Orchestrei Maestrul Hiram, a înființat Asociația Maestrul Hiram pentru a promova muzica de calitate. Maestrul Hiram Orchestra redeschide o frumoasă filă din istoria muzicii în atenţia publicului prin intermediul concertul „Cafe-Concert si operetă , muzica iubirii” din data de 19 februarie în Sala Teatrului National de Opereta și Musical ”Ion Dacian”.

luxury.JPG

Un avantaj deosebit: în perioada 1880-1950, un număr mare de lucrări din Germania au fost rescrise pentru orchestra de salon, iar altele au fost nou compuse de compozitori. Deoarece nicio orchestră nu mai cântă în această formulă, publicul orchestrei Maester Hiram poate auzi numeroase lucrări uitate care nu mai sunt cântate în altă parte! Accentul principal al repertoriului este pe compozitorii relevanți perioadei 1880-1950, cum ar fi Paul LinckeJoe RixnerHelmut Ritter, Hans Zander, Willi Richards, Hand Bund, etc.

13409aea-6987-4918-9872-398d0f595b31.jpg

Cu o experienţă scenic vastă, MH Orchestra este singura orchestră de salon profesionistă din țară care respectă etalonul ce se regăsea în saloane civile și sălile de bal între anii 1880 - 1950. Formula ce va performa în cadrul SALON SESSIONS va include 14 tineri muzicieni profesioniști, majoritatea deja colaboratori ai unor importante filarmonici din țară.

Radio Romania Muzical.jpg

”Cafe concert și operetă, muzica iubirii”

Orchestra de salon „Maestrul Hiram” este un proiect care vrea să aducă în lumină ambientul muzicii de salon, piese sau arii din genuri muzicale precum cafe concert și operetă, redeschizând o filă din istoria muzicii unde orchestrele de acest gen au atins maximul de popularitate în Europa secolului al XIX-lea. Tradiția seculară a muzicii de salon, menținută în țări ca Germania, Austria și Elveția este reintrodusă odată cu acest proiect în circuitul cultural românesc prin lucrări autentice, orchestrate pentru ansambluri de gen.

Soliști vocali:

Oana Șerban
Florin Budnaru

IMG_9917 Anca Coleasa.jpg
bottom of page